Over mij

Hey! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn website. Mijn naam is Sophie Kroon en ik ben een 20-jarige fotograaf uit het mooie Friesland. 

Fotografie zat er bij mij al vroeg in. Ik heb altijd van mijn moeder kunnen afkijken, die dit beroep namelijk ook uitoefent. Al van jongs af aan poseer ik regelmatig voor de camera of assisteer ik tijdens een shoot. Hierdoor begon ik ook interesse te krijgen in het vak, wat resulteerde tot het kopen van mijn eerste (compact)camera toen ik 12 jaar was. Inmiddels is het alweer 8 jaar verder, en nog steeds is fotograferen mijn grote passie. Het maakt me gelukkig en ik hoop dat ik er andere mensen ook blij mee kan maken.

Vooropleiding

In 2018 ben ik geslaagd voor de mbo-opleiding tot Fotograaf, maar ik ben van mening dat ik nog lang niet klaar ben met leren. Fotografie is dan ook een proces waarin je jezelf blijft ontwikkelen, omdat je elke keer te maken krijgt met nieuwe situaties. Dit is tevens een van de dingen die het vak zo leuk maken. 

In totaal heb ik een jaar stagegelopen bij een schoolfotograaf (Fotografie Wiersma), waar ik ontzettend veel van heb geleerd op het gebied van communicatie tijdens een fotoshoot. Hoe zorg je ervoor dat je mensen op hun gemak stelt tijdens een fotosessie en hoe creëer je een ontspannen sfeer voor kinderen? Een goede sfeer is dan ook heel belangrijk, omdat je dit terugziet in de foto’s.  Spontane, vrolijke en pure plaatjes is dan ook waar ik voor ga.  

Mijn focus binnen de fotografie

Het allerliefst fotografeer ik personen. Wanneer je iemand op de foto zet, bekijk je diegene vanuit een heel ander perspectief. Iedereen is uniek en ik vind het een bijzondere uitdaging iemand op de foto te zetten zoals hij of zij écht is. Daarnaast kan ik iemand een waardevolle herinnering geven voor later. 

Elke fotoserie is anders en ieder persoon die je fotografeert ook. Dit maakt mijn baan ontzettend gevarieerd. Alhoewel, baan? Ik zie het niet als 'werken', omdat ik er zoveel plezier aan beleef. Voor mij redenen genoeg om vooral door te gaan met dit mooie beroep.

  


Behind the scenes

Neem een kijkje achter de schermen tijdens een zwangerschapsshoot...

Vergeet-me-niet

Ik focus mij binnen de fotografie voornamelijk op mensen en families. Hierbij leg ik vaak de mooi(st)e momenten uit iemand leven vast; momenten die je niet wilt vergeten. Het vergeet-me-nietje in mijn logo staat hiervoor symbool.